okna VELUX vs FAKRO serwis

zastanawiam się nad oknami dachowymi. VELUX czy FAKRO? Jak z serwisem u was?

120 polubień

u mnie VELUX działają bez zarzutu od 5 lat, a serwis był tylko raz potrzebny i zrobili to szybko

7 polubień

FAKRO też spoko, mniej skomplikowane

1 polubienie

ja wybrałem VELUX

23 polubienia

FAKRO u mnie raz zacięło się przy uchylaniu, ale serwis ogarnął to w tydzień, więc w sumie ok

33 polubienia

ktoś testował panele VELUX?

25 polubień

też się zastanawiałem nad tym, ale ostatecznie VELUX polecił sąsiad. jak na razie bez awarii

27 polubień

u mnie VELUX w piątym roku zaczęły przeciekać

37 polubień

FAKRO i zero problemów

35 polubień

montowałem VELUX sam, najpierw dałem folię X, potem klej Y, zakładka 10 cm, na końcu siatka i tynk. wszystko trzyma

17 polubień

miałem problem z FAKRO, bo źle zamontowali. ekipa musiała wracać i poprawiać uszczelki. teraz wszystko działa, ale kosztowało mnie sporo nerwów

15 polubień

fajnie się czyta wasze opinie, ale jak to wygląda z cenami u was? VELUX droższy?

38 polubień

VELUX lepsze wg mnie

29 polubień

FAKRO - jak dla mnie!

40 polubień

u mnie FAKRO w sypialni, zero problemów

32 polubienia

jak miałbym wybierać ponownie, to pewnie znów VELUX. mieli jedną awarię, ale serwis był profesjonalny i szybki

6 polubień

też VELUX

36 polubień

przy VELUX musiałem sam się przebijać z jakimiś dodatkowymi uszczelkami, bo przeciekało podczas deszczu. nie wiem, może ten model tak ma, ale jak poprawiłem, to już sucho

7 polubień

wybrałem FAKRO, bo były tańsze i lepiej pasowały do mojej dachówki. serwis nawet nie odwiedził mnie, bo nie było potrzeby. z opinii znajomych wiem, że VELUX to dobra firma, ale trochę za drogo jak dla mnie. może zależy od lokalnego serwisu, ale ja problemów z FAKRO nie miałem

4 polubienia

montowaliśmy z ekipą VELUX, trochę dłużej zeszło, bo dachówki musieliśmy trochę podnieść. ale jak już daliśmy klej i folię, to nie przeciekało, nawet przy mocnym deszczu. ogólnie spoko, ale cena była wyższa niż planowaliśmy

30 polubień