zaprawa klejowa pustaki ceramiczne

dzień dobry, jakie zaprawy klejowe polecacie do pustaków ceramicznych? Zastanawiam się nad wyborem

117 polubień

ja używałem zaprawy klejowej od (tutaj marka) i jestem zadowolony. dobrze się trzyma, łatwo rozprowadza. pamiętaj, żeby powierzchnia była dokładnie oczyszczona przed nałożeniem. miałem kiedyś sytuację, że na brudnym murze klej nie trzymał się dobrze i musiałem wszystko poprawiać

3 polubienia

u mnie się sprawdziła weber

6 polubień

tez brałem weber. dobrze chwyta

34 polubienia

u mnie na ceramicznych pustakach działała zaprawa klejowa od (inna marka). polecam spróbować

18 polubień

ważne, żeby była elastyczna. przy zmianach temperatury nie będzie pękać. miałem już takie problemy

6 polubień

też się zastanawiałem nad elastyczną

25 polubień

podczas budowy domu zdecydowałem się na (tutaj marka) klej, który polecił mi znajomy budowlaniec, który mówił, że dobrze się trzyma przy zmianach temperatury. najpierw oczyściłem powierzchnię z pyłu i brudu, potem nałożyłem klej zębatą pacą, a na końcu mocno przycisnąłem pustaki. wszystko poszło gładko, a konstrukcja jest solidna już trzeci rok

30 polubień

ja też użyłem (tutaj marka). cena trochę wyższa, ale jakość super. bez poprawek

33 polubienia

ważne jest odpowiednie dozowanie wody. zbyt rzadki klej nie utrzyma pustaków i pojawią się problemy

28 polubień

a co z fugami?

5 polubień

sprawdź najpierw fugowanie

3 polubienia

jakiego narzędzia używacie do nakładania?

39 polubień

używam klasycznej pacy zębatej, sprawdza się super przy klejach zaprawach. trzyma się lepiej niż przy użyciu gładkiej

14 polubień

przy łączeniu pustaków ceramicznych z klejem ważne jest, by nakładać go równomiernie. zbyt duża ilość powoduje wypływanie i bałagan

19 polubień

u mnie wyszedł bałagan. za dużo kleju

9 polubień

jak już się zdecydujesz na konkretną zaprawę, pamiętaj o jej właściwym przechowywaniu. raz miałem sytuację, gdzie klej był źle zabezpieczony i wilgoć zrobiła swoje, przez co nie nadawał się do użytku. ważne jest, by klej był przechowywany w suchych warunkach i użyty w przewidywanym terminie przydatności, bo inaczej ryzykujesz problemami z przyczepnością

4 polubienia

macie doświadczenia z fugowaniem?

32 polubienia

użyłem kiedyś fugi od (tutaj marka) i była świetna. przy pustakach warto pilnować dokładności

16 polubień

a ktoś używał może zaprawy klejowej od (inna marka)? słyszałem dobre opinie, ale jeszcze nie próbowałem osobiście. przy okazji, chciałbym dopytać, jakie macie doświadczenia z jej przyczepnością do pustaków ceramicznych i czy faktycznie jest warta swojej ceny? przyznam, że już raz się naciełem na reklamowane produkty i teraz wolę przetestować polecane rozwiązania

10 polubień