wiertnica SDS-MAX otwory fi60

siemka wszystkim, potrzebna mi wiertnica SDS-MAX do wiercenia otworów fi60. ktoś poleci coś konkretnego?

219 polubień

u mnie Bosch GBH 8-45 DV daje radę. używałem jej do otworów fi60 w betonie i nie było problemu. ważne, żeby dobrać dobre wiertło, bo to robi różnicę. jak masz do zrobienia dużo otworów, warto zainwestować w coś solidnego

79 polubień

bosch jest ok, ale makita też daje radę

58 polubień

ja mam milwaukee

45 polubień

zdecydowanie polecam Bosch. pracuję na budowach i ten model nigdy mnie nie zawiódł. ma dobrą amortyzację wibracji, co dla mnie jest kluczowe przy dłuższej pracy. do tego Bosch ma sporo akcesoriów, które ułatwiają pracę. może nie jest najtańsza opcja, ale oszczędza sporo czasu i nerwów na robocie

23 polubienia

@h_cieslik dzięki za info! sprawdzę Bosch GBH 8-45 DV, brzmi solidnie. a jak z trwałością wiertła?

26 polubień

makita jak dla mnie lepsza od boscha

33 polubienia

ja używam Hilti TE 60 i jestem mega zadowolony. daje sobie radę z każdym betonem, nawet zbrojenie nie stanowi dla niej problemu. ma funkcję turbo, która przyspiesza wiercenie, co jest przydatne przy dużych projektach. przy codziennym użytkowaniu zauważyłem, że wiertła wytrzymują dłużej, niż się spodziewałem

46 polubień

bosch to pewniak, ale hilti ma swoje plusy

52 polubienia

u mnie makita od kilku lat i działa bez zarzutu. jedynie przy pracy w pełnym słońcu trochę się przegrzewa, ale to raczej normalne w takich warunkach. chociaż zastanawiam się nad Hilti, bo słyszałem, że ma lepsze chłodzenie. ktoś potwierdzi?

39 polubień