Używa ktoś fanger laserpoint pro?

konkretnie interesuje mnie czy czerwony będzie wystarczający bo 30 zł różnicy jest i w sumie nie wiem za co dopłacam, do pomiarów głównie wewnątrz, do wyboru mam laserpoint pro i laserpoint pro green, myślałem też nad droższym BOSCHem GLM50

188 polubień

BOSCH jest spoko ten akurat do 50m, ale chyba standardowy GLM jest czerwony też nie? Ogólnie zielony zawsze będzie lepiej widoczny, pewnie też dokładniejszy. Z tej 3 ja bym dołożył te 30 zł i wziął zielony fanger chyba że np mierzysz ja wiem meble od środka jak @antek_marczak czy coś w tym stylu i naprawde Ci nie zależy na widoczności

29 polubień

skąd w ogole pomysl zeby NIE DOKLADAC 30 zł jak pracujesz tym…

48 polubień

@sznurgram to też takie pier…lenie bo równie dobrze czemu nie LEICA za 2000 zł, nie każdemu potrzebne. Za tą kasę Fanger bardzo dobry wybór jest, ale jak mnie denerwuje takie gadanie że dokładać dokładać inne rzeczy też tak kupujesz?

34 polubienia

@polermeister chłopie pracujesz tym czy się bawisz… jeszcze co do dalmierza kolego jedna ważna sprawa bo potem płacz: dalmierze czy zielone czy czerwone w pełnym słońcu NIE ZADZIAŁAJĄ - ALE zielona kropka jest lepiej widoczna jak mierzysz np w cieniu albo w słońcu na małej odległości. Za bardzo nie ma znaczenia co kupisz szczerze mówiąc, byle nie te najtańsze z Allegro bo to zabawki raczej. Fanger, Bosch, Stanley, Leica (jak masz budżet) - OK,

Pamiętaj, że:

• w pełnym słońcu żaden dalmierz nie zmierzy więcej jak 20 metrów
  • mierzenie w dzień na zewnątrz - tylko zielony
  • jak robisz w środku i do 100 m to czerwony fanger spoko, jak do 50m i chcesz dołożyć bo np potrzebujesz aplikacji na telefon to BOSCH też się nada dobrze (np. jak pracujesz bezpośrednio z programem)

tutaj na forum mamy prosty sposób na pytania czy dobre: KUP I PRZETESTUJ, w Polsce do 14 dni możesz zawsze oddać :smiley: ale raczej cokolwiek z tych wyżej kupisz będziesz zadowolony

41 polubień