Młot pneumatyczny vs elektryczny do kucia betonu!

cześć wszystkim, zastanawiam się, który młot lepiej się sprawdzi do kucia betonu: pneumatyczny czy elektryczny? jakie macie doświadczenia?

207 polubień

ja tam używam elektryczny, bo mniej hałasuje

27 polubień

z mojego doświadczenia, jeśli robisz duże projekty, pneumatyczny jest niezastąpiony. kiedyś trzeba było kuć stary betonowy fundament i elektryczny nie dał rady. musieliśmy pożyczyć pneumatyczny, który bez problemu pokonał beton. fakt, jest głośny i ciężki, ale do ciężkiej roboty najlepszy. elektryczny jest lepszy do mniejszych prac i wygodniejszy do przenoszenia

12 polubień

ja używam elektrycznego bosch i na domowe prace jest idealny, ale przy większych pracach pneumatyczny lepiej sobie radzi z twardym betonem

25 polubień

elektryczny wygodniejszy

27 polubień

u mnie elektryczny działa dobrze przy remontach, ale nie do zadań specjalnych

49 polubień

masz rację, remigiusz

37 polubień

używałem obu, na duże inwestycje tylko pneumatyczny

39 polubień

zgadzam się, że pneumatyczny lepiej sobie radzi z grubszymi betonami. ale trzeba pamiętać, że wymaga kompresora i to już dodaje kosztów. elektryczny jest praktyczny do mniejszych zadań, zwłaszcza w miejscach, gdzie trudno o dodatkowy sprzęt jak kompresor

12 polubień

dla mnie elektryczny jest wystarczający, ale myślałem o zakupie pneumatycznego. czy możecie polecić jakieś dobre modele lub marki?

15 polubień

ja testowałem oba typy, i powiem tak: zależy co robisz i jak często. do domowych remontów elektryczny w zupełności wystarcza, ale jak wchodzisz na budowy, gdzie beton jest głównym elementem, to pneumatyczny jest niezastąpiony i warto go mieć

21 polubień