myślę o kupnie mieszarki do zapraw 1800W. czy to wystarczy na codzienne prace budowlane? ktoś ma doświadczenie?
1800W powinno wystarczyć na większość zadań.
u mnie taka mieszarka daje radę z każdym rodzajem betonu.
mam 1800W i daje radę nawet przy większych projektach, jak fundamenty.
używam 1800W od roku. świetna do cięższych zapraw, ale musisz pilnować, żeby nie przeciążać. zrezygnowałem z używania jej z najcięższymi mieszankami, bo wtedy zaczyna się grzać. jeśli robisz długie, ciągłe mieszania, warto robić przerwy.
1800W spokojnie wystarczy na domowe remonty. gorzej przy dużych betonach.
widzę, że większości 1800W wystarcza. ale czy ktoś używał do gęstych klejów?
ja korzystam z 1800W głównie do klejów i drobnych zapraw. do gęstych mas lepiej coś mocniejszego. kiedyś spróbowałem z gęstą masą i musiałem się potem bawić w rozbiórkę części, bo coś się zaczęło blokować.
ja brałem 1600W i dawała radę.
mam 1800W i do klejów się nadaje, ale trzeba kontrolować czas pracy.
1800W ok, ale uważaj jak bardzo ciężka zaprawa.
z doświadczenia powiem, że 1800W to minimum na budowę. na początku używałem do tynków i lekkich zapraw, ale w końcu musiałem dokupić drugą, bo przy dużych pracach to naprawdę może być za mało. zwłaszcza jeśli planujesz wykorzystanie na dłuższe zmiany — wtedy ryzyko przegrzania
mam jedną od roku i do tynków wystarczy, ale do betonu biorę ekipę.
u mnie działa spoko
1800W świetnie się sprawdza przy pracach wykończeniowych. przy fundamentach już bym nie ryzykował.
jeśli robisz ciężkie mieszanki to lepiej pomyśleć o mocniejszym urządzeniu.
dla mnie 1800W wystarcza, bo nie robię dużych projektów. co planujesz budować?
u mnie mieszarka 1800W radzi sobie z zaprawami tynkarskimi. gorzej było z betonem, bo musiałem robić przerwy, żeby nie przegrzać silnika. jeśli planujesz intensywne użytkowanie, zwróć uwagę na system chłodzenia i rób przerwy co jakiś czas.
używam 1800W na co dzień i daje radę. tylko musisz pamiętać, żeby nie mieszać zbyt gęstych mas przez dłuższy czas. miałem raz problem z grzaniem, ale teraz po prostu się pilnuję. przy okazji, a ktoś testował gęste wylewki? jak mieszarka się spisuje?
sprawdzałem na budowie, daje radę.