kosz liście rynna czy czyścić ręcznie

czy warto inwestować w kosze na liście do rynien, czy lepiej po prostu czyścić je ręcznie?

108 polubień

kosz na liście zaoszczędzi czas

18 polubień

u mnie sprawdziły się kosze, ale trzeba je dobrze zamontować, żeby nie blokowały przepływu wody

14 polubień

kosze są super na dużych powierzchniach, ale przy małych domach to trochę zbędny wydatek. u mnie liście zazwyczaj zdmuchuje wiatr, więc wystarczy czyszczenie raz na rok

36 polubień

@y.zawadzki dzięki, nie pomyślałem o montażu. może podzielisz się jakimiś wskazówkami jak to zrobić prawidłowo?

30 polubień

do koszy warto dołożyć siatki metalowe. u mnie to działa, woda płynie bez problemu

9 polubień

mam kosze od dwóch lat, ale trzeba je regularnie czyścić, bo drobne gałęzie też się zbierają

30 polubień

ręczne czyszczenie jest bardziej czasochłonne, ale dokładniejsze

32 polubienia

u mnie sprawdza się ręczne czyszczenie

22 polubienia

kosze na liście są dobre, ale trzeba pamiętać o odpływach, żeby się nie zatykały

18 polubień

moim zdaniem kosze są lepsze

18 polubień

zdecydowanie polecam kosze, zwłaszcza jeśli masz sporo drzew wokół domu. kiedyś próbowałem bez nich, ale po burzy miałem rynny pełne liści. teraz montuję sam: najpierw przycinam kosz do rozmiaru rynny, mocuję plastikowe zaczepy i na koniec sprawdzam stabilność. warto też zwrócić uwagę na materiał kosza, bo niektóre tanie wersje szybko się deformują i przepuszczają liście

23 polubienia