imadło ślusarskie 150mm warsztat

mam w planach zakup imadła ślusarskiego 150mm do warsztatu. jakieś polecenia?

218 polubień

ja używam imadła 150mm od Stanleya i jestem zadowolony. solidna konstrukcja, jest ciężkie, ale dzięki temu stabilne. przy pracy nad metalem to duża zaleta, bo imadło się nie przesuwa. jeśli planujesz pracować z większymi kawałkami metalu, to warto mieć coś porządnego, co się nie podda przy większej sile. niestety, cena też nie jest mała, ale lepiej wydać raz a dobrze

62 polubienia

kupiłem imadło 150mm w zeszłym roku i jak na razie działa bez zarzutu. zwróć uwagę na stabilne mocowanie

39 polubień

imadło zamontowałem na stałe

30 polubień

ważne, by dobrze zamocować. u mnie przykręcone do stołu warsztatowego i nie rusza się ani trochę

55 polubień

lepiej solidne niż tanie

38 polubień

jak kupujesz, sprawdź, czy możesz przykręcić do stołu. to ważne, żeby imadło było stabilne, szczególnie przy cięższych pracach

31 polubień

trwałość to podstawa

45 polubień

jeśli to ma być do metalu, to lepiej nie oszczędzać. tanie może się szybko zużyć

36 polubień

czy ktoś używa obrotowego?

42 polubienia

polecam z obrotowym uchwytem, bardzo wygodne

46 polubień

mam obrotowe, super się sprawdza

46 polubień

zdecydowanie polecam imadło ślusarskie 150mm z możliwością obrotu. jest niezastąpione, gdy pracujesz z metalem i potrzebujesz zmieniać kąt ustawienia elementu bez konieczności wyciągania i ponownego mocowania. u mnie, przy montażu części maszyn, nieraz trzeba było robić szybkie przeróbki, a dzięki temu imadłu mogłem szybko zmieniać pozycję bez zbędnych komplikacji. polecam inwestycję w solidne marki, bo dłużej posłuży i nie będziesz musiał się martwić, że coś złamiesz przy intensywnej pracy

60 polubień

mam to samo, niezawodne

62 polubienia

z obrotowym uchwytem to świetne rozwiązanie. przy moich pracach nad konstrukcjami metalowymi często muszę zmieniać kąt, więc się sprawdza

41 polubień

ja mam tańsze imadło od Prakside i dla mnie kluczowe jest, aby nie tylko było obrotowe, ale też miało wymienne szczęki. zdarzało mi się, że przy intensywnej pracy szczęki się zużywały, a dzięki temu rozwiązaniu mogę je łatwo wymienić bez potrzeby kupowania całego nowego imadła. również polecam zwrócić uwagę na jakość materiałów, z których wykonane są śruby i zaciski. przy dobrze wykonanym imadle nawet intensywna praca nie będzie problemem

47 polubień

@oskar_marciniak dzięki, nie myślałem o wymiennych szczękach. dopytam jeszcze, gdzie najlepiej kupić takie imadło? w castoramie czy może warto zamówić online?

60 polubień

kupowałem online, ale zwróć uwagę na koszty przesyłki. często lokalne sklepy oferują lepsze warunki

21 polubień

z online jest ryzyko, ale bywa taniej

35 polubień

ja kupiłem swoje imadło w lokalnym sklepie i mogłem je sprawdzić przed zakupem. to daje pewność, że wszystko jest w porządku, a cena była porównywalna do tej z internetu

25 polubień