ostatnio przy odbiorze widziałem jak KB korzysta z poziomicy laserowej Fanger, zielonej, trochę poszukałem i wygląda to naprawdę spoko cenowo ale szczerze mówiąc nie do końca mnie przekonują takie małe marki. w firmie przewija się trochę tego i chciałem dopytać czy ktoś ma jakieś wyrobione opinie, jak z wytrzymałością tego? nie ukrywam że zdarza mi sie wywalic statyw z poziomica
ja mam dalmierz, jest OK
DOSŁOWNIE ta sama sytuacja tylko nie przy odbiorze tylko na budowie u siostry - widziałem ostatnio i się zastanawiałem czy kupić
tylko mnie interesuje właśnie dalmierz raczej
O tu się mogę wypowiedzieć - bo trochę mam doświadczenia. Ogólnie wygląda to tak - to jest firma Polska, produkują jak wszystko pewnie w Chinach (Bosch, Stanley, milwaukke jak kiedyś były niemieckie/USA to teraz wszystko do chin) ale jakościowo jest bardzo dobrze, obsługa klienta jest zarabista. My kupujemy poziomice elektroniczne do mierzenia nachylenia dachów do fotowoltaiki i dalmierze do mierzenia dachów.
Z doświadczeń konkretnych:
ja robię na dachach i wiecie jak to jest, spadnie coś czasem, zwykle na trawę ale czasem na kostke czy chodnik to zwykle kaplica. dalmierz spadł mi dwa razy, ale za drugim razem z bloku 3 piętra. oczywiście ekran pęknięty myślę spoko nie takie drogie kupię nowe ale zadzwoniłem powiedziałem co się stało - Pani w obsłudze klienta mówi że dobra to w takim razie proszę do nas wysłać zobaczymy co da się zrobić - ja w międzyczasie zamówiłem sobie kolejny po prostu. 3 dni później telefon że dalmierz naprawiony, w sumie wyjdzie… 40 zł plus wysyłka. To było ze 2 lata temu więc teraz nie wiem jak to wygląda. W każdym razie dla mnie jak firma ma serwis i faktycznie naprawia rzeczy to jest BARDZO DUZY PLUS.
Od tamtej pory wydałem sporo kasy u nich i jest OK - @joachim92 ty chyba też coś miałeś od nich
mam właśnie poziomicę o której mówi @czarnecki1975, chyba innej nie ma w ofercie na ten moment. To krzyżówka ale jak sobie porównasz jasność linii do jakiejkolwiek 360tki to niebo a ziemia, jak porownasz do zwykłej krzyżówki Boscha tej najpopularniejszej 15 metrowej to jest bardzo podobnie, fanger delikatnie mocniejszy. o samej firmie to się nie wypowiem tyle że dostawa bardzo szybka ale poziomica elegancka bez zastrzeżeń (przynajmniej do kładzenia płytek)
raczej w porządku, ale zamów sobie po prostu np Boscha czy stanelya o podobnym parametrach i Fangera i przetestuj do tego co potrzebujesz
jak wszedzie masz udane i nieudane produkty, ale firma okej, jest kontakt normalnie telefon wszystko, dostawa szybka
często widzę ale sam nie korzystam
Jak wywalisz statyw z poziomicą to kolego koniec nie ważne jaka firma. To są bardzo delikatne urządzenia i nawet jak nic Ci się nie rozbije, to realnie będziesz miał masakrę w środku, tam są bardzo precyzyjne wahadła żeby się samopoziomowało. Jak stoi na statywie to jest odblokowana i przy uderzeniu na pewno się rozdupcy!!
@leszek_grochowski nie no bez przesady mi już 2 razy spadła i nic się nie stało
@i_krol co z tego ze swieci jak rownie dobrze moze wskazywac na istanbuł… zmierz sobie dobrze czy trzyma pion i poziom bo jak dla mnie to do wymiany masz urządzenie, tego sie nawet nie kalibruje już po takich wypadkach…
6 lat temu mikrometr kupiłem i dalej działa, szkoda że już nie mają ich ![]()