zastanawiam się nad drzwiami do garderoby: przesuwne czy na zawiasach składane? jakie macie doświadczenia?
przesuwne zajmują mniej miejsca
ja wolałbym składane
przesuwne, mniej hałasu
mam przesuwne. super się sprawdzają przy małych przestrzeniach, tylko pamiętaj o dobrej prowadnicy
u mnie przesuwne, ale przy większych drzwiach trochę problematyczne w montażu, trzeba było dobrze wypoziomować
u mnie sprawdzają się zawiasowe, łatwiejsze w montażu i mniej awaryjne
zawiasowe wymagają więcej miejsca na otwarcie
przy składanych zawiasowych trzeba uważać na jakość zawiasów, bo mogą się szybko zużyć
przesuwne dla mnie wygodniejsze
też wolę przesuwne, zwłaszcza w małym mieszkaniu
u mnie składane zawiasowe, ale zrobione na zamówienie z lepszymi zawiasami niż standardowe, u mnie się sprawdzają
jeśli masz mało miejsca, przesuwne lepsze, ale musisz dbać o ich czyszczenie, żeby się nie zablokowały
polecam przesuwne, ale koniecznie na solidnej szynie, słabe szybko się psują
u mnie ekipa montowała przesuwne, najpierw trzeba było dobrze wypoziomować prowadnicę. potem montaż drzwi i regulacja rolek. wszystko trwało kilka godzin, ale po zamontowaniu chodzą lekko i bez problemów. trzeba tylko pamiętać o regularnym czyszczeniu, żeby się nie zacinały. idealne rozwiązanie do małych pomieszczeń, bo nie potrzebują miejsca na otwarcie
ja mam składane i nie narzekam
zdecydowałem się na przesuwne, bo mam wąski korytarz i sprawdzają się idealnie, nie blokują przejścia
przesuwne są wygodniejsze
ja miałem problem z szyną w przesuwnych, bo była za lekka do ciężkich paneli. musiałem wymienić na lepszą, bo zacinały się i ciągle wypadały z toru. teraz mam solidniejszą konstrukcję i jest ok. warto zainwestować na początku w coś porządnego, bo potem tylko problemy
składane są ok, ale musisz mieć miejsce na otwarcie