zastanawiam się, co lepiej wybrać – drzwi bezprzylgowe czy z klasyczną ościeżnicą. jakie macie doświadczenia?
zależy co preferujesz. bezprzylgowe wyglądają nowocześnie
bezprzylgowe!
u mnie bezprzylgowe super się sprawdzają, ale montaż był trochę trudniejszy. ościeżnica wymagała dokładności, bo wszystko musi być równo w pionie i poziomie, żeby drzwi dobrze się domykały. użyłem poziomicy i kilku klinów, żeby ustawić wszystko jak trzeba. na koniec delikatna regulacja zawiasów pomogła. warto zwrócić uwagę na jakość zawiasów, bo tanie szybko się zużywają
klasyczna ościeżnica jest bardziej wybaczająca przy montażu. mam w domu kilka par z bezprzylgowymi drzwiami i trzeba przy nich się napracować, żeby wszystko było idealnie. w dodatku łatwiej się rysują
mam podobnie, klasyczne są mniej wymagające. u mnie fachowcy spartolili montaż bezprzylgowych i musiałem poprawiać ich robotę
bezprzylgowe drzwi świetnie w nowoczesnych wnętrzach wyglądają, ale trzeba uważać na montaż. jak źle osadzisz ościeżnicę, to potem z zawiasami kłopot
u mnie w mieszkaniu mamy bezprzylgowe i robią świetne wrażenie. są jednak trochę droższe
@tasmakiller dzięki za dokładny opis montażu. czy miałeś jakieś problemy przy regulacji zawiasów?
mam klasyczną ościeżnicę i wszystko działa bez zarzutów. łatwiejsza w utrzymaniu
ja wybrałem bezprzylgowe do mojej nowej kuchni i są świetne. ale to faktycznie droższe rozwiązanie
bezprzylgowe montowałem sam i poszło gładko. kluczowy jest odpowiedni szablon i cierpliwość
klasyczne są tańsze i łatwiejsze w naprawie
bezprzylgowe wyglądają nowocześnie, ale u nas w sklepach mniej dostępne. ktoś wie dlaczego?
oszczędzasz na ościeżnicy
wyglądają ładniej
sprawdź jakość zawiasów